Ny pastor i Norkirken Drammen

Styret i Norkirken har ansatt Helge Bratsberg fra Sande som ny pastor i Norkirken Drammen, i 100% stilling.

bilde Helge.jpgHelge Bratsberg er 54 år, gift med Ingjerd, har tre voksne barn (og fire barnebarn) og er bosatt i Sande. Han er utdannet lærer, journalist og kateket, med kristendom mellomfag i fagkretsen. Helge har bakgrunn fra media, som journalist og informasjonsleder, men har i 17 år jobbet med barn og unge som kateket i Den Norske kirke, de fire siste årene i Andebu menighet i Vestfold. I Sande var han med å bygge opp et stort ungdomsarbeid i regi av Sande menighet, hvor han i mange år var med som voksenleder i ungdomsklubben Genesis og i Sande Soul Children. Som pastor i Norkirken Drammen vil utvikling av barne- og familiearbeidet i menigheten bli et viktig arbeidsområde.

Styreleder i Norkirken, Lars Hübschle, gleder seg over at Norkirken nå har fått ansatt ny pastor, og at Helge Bratsberg har takket ja til stilingen.

Vi er glad over å ansette en pastor som har lang erfaring fra barne-, ungdoms- og familiearbeid og som kjenner menigheten fra før. Helge har et ungt vesen og kommer lett i kontakt med alle generasjoner. Vi har opplevd han som en brobygger, inspirator og motivator, noe som vi ønsker oss inn i menighetsarbeidet, sier Hübschle.

Helge Bratsberg ser fram til å begynne som pastor i Norkirken.

– Norkirken Drammen har jeg vært medlem av siden 2017, det er en flott menighet som jeg har blitt glad i. Jeg gleder meg til å bli bedre kjent med barn, unge, voksne og eldre i Norkirken, og sammen skal vi utvikle menigheten videre. Å bygge flergenerasjonsmenighet der det er plass til alle, er noe vi gjør sammen. Min drøm er at Norkirken skal vokse og nå ut til nye mennesker, og at disse vil oppleve at «Her hører jeg til!». Jeg gleder meg til å begynne som pastor, sier Helge.

Han har tre måneders oppsigelse i jobben som kateket, men kommer til å følge konfirmantkullet sitt i Andebu fram til og med konfirmasjonen i mai måned. I en overgangsfase kommer Helge derfor til å starte opp som pastor i redusert stilling fra mars/ april måned, før han tiltrer i 100 % stilling som pastor fra 1.juni.