Senegal

senegalflagg.

Normisjon startet arbeid blant malinkeene i Øst­Senegal i 2014. Malinke er en fellesbetegnelse for ca 45 undergrupper i Vest­Afrika. Det er en av de folkeslagfamiliene i verden som er minst nådd med evangeliet.

Vi vil at malinkeene i Øst­Senegal skal få mulighet til å bli kjent med Jesus. I tillegg ønsker vi at befolkningen skal få bedre levekår.

Normisjon har 30 års erfaring i Mali med malinkegrupper, først med kassonke, men videre også med Kita­malinke. Malinke­gruppen i Øst­Senegal snakker et språk som ligger veldig nært kassonke, og kan derfor antagelig bruke samme bibeloversettelse. Denne østlige delen av Senegal er det minst utviklete området av landet, likevel drives det svært lite misjons­ og bistandsarbeid i denne delen.

Rakel, Kristian, Oskar og Møyfrid

De første misjonærene fra Normisjon kom februar 2014. Møyfrid og Kristian Moskvil med 8 måneder gamle Oskar, bosatte seg da i en liten malinké-landsby. Første året er i hovedsak språk og kulturstudier, samt relasjonsbygging. Dette er av enorm betydning for å kunne starte et bærekraftig og lokalt tilpasset arbeid. Etter 6 måneder måtte familien av ulike grunner dra tilbake til Norge for en periode. I løpet av tiden i Norge kom også lille Rakel til verden.

I begynnelsen av februar 2016 dro familien tilbake til Øst-Senegal. De forteller at det var veldig spennende, men også svært utfordrende å skulle starte opp et nytt arbeid. Kunnskapen om den kristne troen i området er veldig liten, svært få har noen gang hørt om Jesus og gudsbildet er veldig annerledes. En kjærlig Gud er helt utenkelig. Dessuten er behovene mange både innenfor helse, jordbruk og utdannelse.

Møyfrid og Kristian ønsker at vi skal være med å be om ledelse og visdom i forhold til hvordan arbeidet skal se ut. De drømmer om at mange blant malinkéene skal få oppleve Guds kjærlighet både i det som blir gjort og sagt. At mange skal få bli kjent med Jesus, og at malinkéene skal få bedre levekår.

Status august 2017

I slutten av august får Møyfrid og Kristian gode medarbeidere som har forberedt seg godt til utreise. Det er ekteparet Ingrid Øi Amlie og Einar Amlie. De gikk på Gå Ut Senteret høsten 2016, og denne våren har de studert fransk i Frankrike. De reiser sammen med sine to små barn, Johan og Rebekka. De er utsendt fra Grefsen menighet i Oslo.

Dette er virkelig et bønnesvar. I første omgang får de ikke så mye tid sammen med familien Moskvil som venter sitt tredje barn i oktober. De reiser til Norge i september og blir hjemme de nødvendige månedene. Likevel blir det et norsk team i Senegal. 25 år gamle Kristine Lygre er på plass som ettåring og mangeårig malimisjonær, Karen Ekern, blir også en god medarbeider.

Her er mye å glede seg over.

Norkirken Drammen har valgt å støtte pionerarbeidet i Senegal med forbønn og penger.

BØNNE-EMNER

• Vi takker for Kristian og Møyfrid Moskvil som er villige til å følge kallet til tjeneste.
  • Vi takker på samme måte for familien Amlie som nå går inn i tjenesten.
  • Vi ber om Guds gode ledelse og velsignelse i dette pionerarbeidet.
  • Vi ber om beskyttelse og god helse for barn og voksne.
  • Vi ber om gode språklærere for Ingrid og Einar.
  • Vi ber om godt hjemmeopphold for familien Moskvil og for den forestående fødselen.
  • Vi takker for Kristine og Karen og ber om godt teamarbeid.

Nyhetsbrev fra familiene anbefales! Skriv selv for å bli satt opp på lista.

Moskvils: mkmoskvil@gmail.com

Amlies:    einar.amlie@gmail.com

Bruk dette skjemaet om du ønsker å bli fast giver til arbeidet i Senegal.

Sjekk også bloggen til Møyfrid og Kristian.

Her finner du brev fra fam. Moskvil:

Et lite sene-gal september 2017

Et lite sene-gal juli 2017