Senegal

senegalflagg.

Normisjon startet arbeid blant malinkeene i Øst­Senegal i 2014. Malinke er en fellesbetegnelse for ca 45 undergrupper i Vest­Afrika. Det er en av de folkeslagfamiliene i verden som er minst nådd med evangeliet.

Vi vil at malinkeene i Øst­Senegal skal få mulighet til å bli kjent med Jesus. I tillegg ønsker vi at befolkningen skal få bedre levekår.

Normisjon har 30 års erfaring i Mali med malinkegrupper, først med kassonke, men videre også med Kita­malinke. Malinke­gruppen i Øst­Senegal snakker et språk som ligger veldig nært kassonke, og kan derfor antagelig bruke samme bibeloversettelse. Denne østlige delen av Senegal er det minst utviklete området av landet, likevel drives det svært lite misjons­ og bistandsarbeid i denne delen.

Kristian og Møyfrid Moskvil med barna Oskar, Rakel og David

De første misjonærene fra Normisjon kom februar 2014. Møyfrid og Kristian Moskvil med 8 måneder gamle Oskar, bosatte seg da i en liten malinké-landsby. Første året er i hovedsak språk og kulturstudier, samt relasjonsbygging. Dette er av enorm betydning for å kunne starte et bærekraftig og lokalt tilpasset arbeid. Etter 6 måneder måtte familien av ulike grunner dra tilbake til Norge for en periode. I løpet av tiden i Norge kom også lille Rakel til verden.

I begynnelsen av februar 2016 dro familien tilbake til Øst-Senegal. De forteller at det var veldig spennende, men også svært utfordrende å skulle starte opp et nytt arbeid. Kunnskapen om den kristne troen i området er veldig liten, svært få har noen gang hørt om Jesus og gudsbildet er veldig annerledes. En kjærlig Gud er helt utenkelig. Dessuten er behovene mange både innenfor helse, jordbruk og utdannelse.

Møyfrid og Kristian ønsker at vi skal være med å be om ledelse og visdom i forhold til hvordan arbeidet skal se ut. De drømmer om at mange blant malinkéene skal få oppleve Guds kjærlighet både i det som blir gjort og sagt. At mange skal få bli kjent med Jesus, og at malinkéene skal få bedre levekår.

August 2017 og fremover

I slutten av august 2017 fikk Møyfrid og Kristian gode medarbeidere som hadde forberedt seg godt  før utreise. Ekteparet Ingrid Øi Amlie og Einar Amlie, som er utsendt for Normisjon fra Grefsen menighet, gikk på Gå Ut Senteret høsten 2016, og i vårhalvåret 2017 studerte de fransk i Frankrike.  De har to små barn, Johan og Rebekka.

Familien Moskvil reiste til Norge i september 2017.  Deres tredje barn, David, kom til verden i oktober. I januar 2018 var alle fem på plass i hjemmet sitt i Senegal, og teamet kunne bygge sitt fellesskap i landsbyen.

Nå i august 2018 har alle 9 reist ut igjen til Senegal etter  sommerferie i Norge. Med seg har de «ettåringen» Anne Solfrid Myhrstad. Hun skal primært ta seg av barna. Mange å takke for og å be for.

Norkirken Drammen har valgt å støtte pionerarbeidet i Senegal med forbønn og penger.

TAKK OG BØNN

• Vi takker for Kristian, Møyfrid, Ingrid og Einar som er villige til å følge kallet til tjeneste.

Bønneemner fra våre utsendinger:

• Be for naboer og venner her i Øst-Senegal. At Gud må møte mennesker og at de må forstå hvem han er, og hvor høyt de er elsket.
  • Takk for at vi får være et team i Senegal. Be for teamfellesskap, både som arbeidsfellesskap, som venner og som åndelig fellesskap, be om felles visjoner for arbeidet, ledelse og visdom i veien videre sammen.
  • Be for barna våre – at de får være friske og trives både i en hverdag i Norge og i en hverdag i Senegal.

Nyhetsbrev fra familiene anbefales! Skriv selv for å bli satt opp på lista.

Moskvils: mkmoskvil@gmail.com

Amlies:    einar.amlie@gmail.com

Bruk dette skjemaet om du ønsker å bli fast giver til arbeidet i Senegal.