Senegal

senegalflagg.Normisjon startet arbeid blant malinkéene i Øst­-Senegal i 2014. Malinké er en fellesbetegnelse for ca 45 undergrupper i Vest­-Afrika. Det er en av de folkeslagfamiliene i verden som er minst nådd med evangeliet.

Vi vil at malinkéene i Øst­-Senegal skal få mulighet til å bli kjent med Jesus. I tillegg ønsker vi at befolkningen skal få bedre levekår.

Normisjon har 30 års erfaring i Mali med malinkégrupper, først med kassonke, men videre også med Kita­malinke. Malinke­gruppen i Øst­-Senegal snakker et språk som ligger veldig nært kassonke, og kan derfor antagelig bruke samme bibeloversettelse. Denne østlige delen av Senegal er det minst utviklete området av landet, likevel drives det svært lite misjons-­ og bistandsarbeid i denne delen.

img_1867

Nå er det familien Amlie (Ingrid, Einar, Johan og Rebekka) som er utsendinger for Normisjon i Øst-Senegal, i tillegg til Anne-Solfrid Myrseth og Frøydis Aanestad som hjelper til med barna. Ingrid og Einar fikk nyte godt av alle erfaringene Kristian og Møyfrid Moskvil (Normisjons første utsendinger til Senegal) hadde gjort seg, før Moskvil reiste hjem til Norge i slutten av 2018. Samtidig har vi vært så heldige at familien Haaland fra Ungdom i Oppdrag har flyttet til byen og blitt en del av ”Team Senegal”.

Utsendingene skriver:

”Det er både spennende å krevende å stå i et pionerarbeid. I begynnelsen handler det mye om å bygge relasjoner og tillitt. Og det tar tid. Vi ønsker å være med å bringe Guds rike nær, i ord og handling. En vil å være til hjelp for mennesker rundt oss, men opplever vel så ofte å bli hjulpet av de rundt oss, gode naboer og venner. Gjestfriheten og vennligheten er stor!

Dessuten er behovene rundt oss mange, og vi må gjøre valg i forhold til hva vi vil bidra med diakonalt. Nå har vi blant annet inngått et samarbeid med handicapforbundet, med prosjekter som såpeproduksjon og etter hvert produksjon av moringapulver. Dette er en sårbar, men ressurssterk gruppe. Vi håper at vi kan være med å se at denne gruppen skape en levevei igjennom dette og være et eksempel for andre i byen at det er mulig å skape en positiv forandring, tross ulike handicap.

Vi er utrolig takknemlige for at vi har Norkirken Drammen med på laget. Vær gjerne med å be om ledelse og visdom i forhold til hvordan arbeidet skal se ut. Vi drømmer om at mange blant malinkéene skal få oppleve Guds kjærlighet både i det som blir gjort og sagt. At mange skal få bli kjent med Jesus, og at malinkéene skal få bedre levekår.

img_2499

Norkirken Drammen har valgt å støtte pionerarbeidet i Senegal med forbønn og penger. Nå er det også på trappene at det skal lyses ut stillinger til nye utsendinger til Senegal. Det blir spennende!

TAKK OG BØNN

·       Vi takker for Ingrid, Einar, Anne Solfrid og Frøydis som er villige til å følge kallet til tjeneste.

Bønneemner fra våre utsendinger:

·       Be for naboer og venner her i Øst-Senegal. At Gud må møte mennesker og at de må forstå hvem han er, og hvor høyt de er elsket.

·       Be for veien videre med handicapforbundet. At helsebringende produkter som moringapulver kan bli en velsignelse for mange.

·       Takk for at vi får være et team i Senegal. Be for teamfellesskap, både som arbeidsfellesskap, som venner og som åndelig fellesskap, be om felles visjoner for arbeidet, ledelse og visdom i veien videre sammen.

·       Be for barna våre – at de får være friske og trives både i en hverdag i Norge og i en hverdag i Senegal.

Nyhetsbrev fra familiene anbefales! Skriv selv for å bli satt opp på lista.

Amlies:    einar.amlie@gmail.com

Bruk dette skjemaet om du ønsker å bli fast giver til arbeidet i Senegal.